Array ( [type] => 2 [message] => mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100337 Library:30121 [file] => /home/viablog/public_html/blog/tag.php [line] => 43 )  روان شناسي رنگ فرش روان شناسي رنگ فرش

فرش افشان کاشان

مطابقت رنگ فرش با دكوراسيون

               فرش كاشان قالي كاشان روانشناسي رنگ فرش

 در اين مطلب سعي شده به بهترين شكل تاثير رنگ هاي مختلف در دكوراسيون و هم چنين روانشناسي هر رنگ و تاثير آن روي افراد بررسي و شرح داده شود . يكي از مهم ترين مواردي كه در چينش دكوراسيون بايد به آن توجه نمود هماهنگي رنگ ها با يكديگر و فضاي اطراف است . لطفا ادامه اين متن را با ما دنبال كنيد .

رنگ در دكوراسيون                                              

رنگ يك زبان جهاني است كه احساسات را تحريك مي كند و فرهنگ‌ها را شكل مي‌دهد. رنگ يكي از ملزومات با شكوه زندگي است، خانه اي كه غرق رنگ‌هاي مناسب باشد هميشه آرامش بخش است و بر خلاف ساير ملزومات دكوراسيون، يك بعد انساني دارد كه نمي‌توان آن را ناديده گرفت. در واقع رنگ، مي‌تواند حالت‌ها را تغيير دهد، فضاي خاصي را بوجود آورد و روحيه انسان را بهتر كند و جولانگاه خوبي براي خلاقيت انسان است .

 

چند توصيه جهت انتخاب بهترين رنگ فرش در هماهنگي با دكوراسيون

با توجه به اهميت رنگ و تاثيرات رنگ از نظر روان شناسي بسياري از موارد فوق را مي توان در زيبايي رنگ فرش مشاهده نمود و انها را به فرش نيز تعميم داد.

اگر فضا را كوچك تر بخواهيم:

به كار بردن فرش‌هايي با طرح هاي بزرگ، استفاده از پوشش‌هاي متفاوت براي كف در يك فضا، استفاده از ، فرش ، قالي و قاليچه، مخصوصاً با رنگ ها و طرح هاي متفاوت فضا را كوچك تر از آنچه هست نشان مي‌دهد.

پوشش كف و ارتباط آن با ارتفاع فضا:

به كار بردن كف پوشي با بافت درشت يا پرز بلند مانند فرش شگي ، سبب مي شود اين پوشش در چشم بيننده نزديك‌تر ديده شود. همين تاثير سبب مي شود تا فاصله كف تا سقف هم كمتر به نظر آيد.

كف پوش تيره تر از ديوارها:

بهتر است رنگ انتخابي براي فرش، رنگي ساده، هماهنگ و تيره تر از ديوارها باشد، چرا كه فضا را گرم و صميمي، خانگي و دلچسب مي نمايد.

كف پوش روشن تر از ديوارها:

به كار بردن رنگ روشن براي كف سبب مي شود تا كف نواراني و درخشان بنمايد. انتخاب رنگي ساده، هماهنگ و روشن تر از ديوارها به كامل شدن اين حس كمك مي كند.

اگر بخواهيم فضا بزرگ تر ديده شود:

انتخاب پوششي يك دست و با رنگي ساده، بدون طرح با بافتي نرم سبب مي شود فضا بزرگ تر به نظر آيد و اين تأثير با ادامه اين پوشش به ديگر راهرو ها و اتاق ها بدون انقطاع، بيشتر مي شود .

بنابراين اهميت رنگ را نبايد از نظر دور داشت، زيرا رنگ فرش به عنوان يك عامل مهم متحد كننده و تعيين كننده محدوده ديد تلقي مي شود. رنگ فرش بايد معقولانه و با دقت و تأمل انتخاب شود.

تاثيرات روانشناسي رنگ

از نظر روان شناسي تاثيرات رنگ را مي توان بسته به روحيه افراد در مطابقت با خاصيت رنگ ها در كوراسيون مشاهده نمود. رنگ زرد روشن ترين رنگ بين كليه ته رنگها است. رنگ زرد نماد روشني و نور است و از لحاظ سمبوليك با فهم و دانايي ارتباط دارد و نشان دانش و معرفت است. قرمز: رنگي است بسيار انعطاف پذير و به حالات مختلفي در مي آيد. به شدت مي درخشد و به آساني تاريك و خاموش نمي گردد. رنگ قرمز سمبل حيات و زندگي است و بيان كننده ي هيجان و شورش است رنگ آبي: از نقطه نظر معنويت فعال به نظر مي رسد . آبي معني ايمان را مي دهد و به فضاي لاينتهايي و روح اشاره دارد(ايتن ،1374، 210 -216) و بر خلاف قرمز انبساط دهنده است. اتاق به رنگ آبي به نظر بزرگتر از آنچه هست مي آيد. قدرت دفاعي بدن را افزايش مي دهد و اثر آرام كننده بر سيستم اعصاب دارد. ولي استفاده دائمي از آبي باعث خستگي و افسردگي مي شود(موعودي، 1379، 59).

نارنجي: رنگي مركب از زرد و قرمز و در حد وسط اين دو رنگ است. رنگ نارنجي درخشش و تابندگي فوق‌العاده دارد و زماني كه متمايل به قرمز گردد انرژي فعالي در خود حفظ كرده است و به گفته موعودي رنگ نشاط و پايكوبي است و ضد خستگي نيز ناميده مي شود. نارنجي باعث تحريك سيستم تنفس مي‌گردد( همان ،58).

بنفش: رنگ مقابل زرد در دايره رنگي است و با آن تضادهاي شديد ايجاد مي كند. رنگ زرد نماينده هوش و دانش است و در مقابل، رنگ بنفش نمايشگر بي‌خبري، بي‌اختياري است (ايتن ،1374، 219). اثر آرام كننده بر قلب و تصفيه كننده بر خون دارد و به طور قابل ملاحضه اي ترس را كاهش مي دهد( موعودي، 1379، 60).

سبز: رنگ سبز رنگي است كه در حد وسط رنگ آبي و زرد قرار گرفته است. با تغيير نسبت‌هاي زرد و آبي كاراكتر سبز متغير مي گردد. رنگ سبز نشان دهنده‌ي آرامش و اميدواري است و آميزشي از دانش و ايمان است(ايتن ،1374، 219) و باعث هماهنگي جسم، روح و ذهن مي گردد. فشار خون را كاهش مي دهد و فشار عصبي را آرام مي سازد( موعودي، 1379، 58و 59).

 

در مورد انتخاب رنگ در چينش دكوراسيون بايد به نكات زير توجه نمود :

*از رنگ ‌هاي مورد علاقه تان استفاده كنيد، چون احساسات شما مهم است و نشان دهنده شخصيت شماست.

*طرح و ابعاد اتاق و رنگ وسايل به كار رفته در منزل را در نظر بگيريد.

*ميزان نور و روشنايي منزل را مد نظر قرار دهيد (بدوانو، 1389، 35).

*برخي از بخش هاي تالار، چه از طريق هوا و چه در نتيجه رفت و آمدهاي زياد، در معرض گرد و غبار و آلودگي قرار مي گيرد. بايد سعي شود اين گرد و خاك در روي كفپوش با توجه به رنگ آن، بد نما و زننده به چشم نيايد.

*بعضي از رنگ ها مي توانند اين عيب را در خود پنهان كنند تا لحظه به لحظه در معرض ديد قرار نگيرند. بهتر است در اين قبيل جاها براي قسمت هاي سرو غذا و امثال آن، از طرح ها يا تركيب هاي لكه لكه يا خال خال استفاده شود.

 *در قسمت هايي كه رفت و آمد كم است و مشكل گرد و خاك بسيار كم يا احياناً در حد صفر است، مي‌توان از رنگ هاي روشن استفاده نمود.

*كفپوش محل هاي پر رفت و آمد بايد داراي رنگ هاي تيره تر با بافت هاي مختلف و طرح‌هاي گوناگون باشد .

اميدواريم اين مطلب در انتخاب رنگ فرش به شما كمك كرده باشد .


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1399/8/28 ساعت: ۰۹ توسط:bestcarpet :